Home
Project
Depressie
Praktisch
Formulieren
Agenda
Links
Contact
 

Pilootstudie


In 2006 startten in het UZ Gent onderzoeksgroepen naar de efficiëntie van MBCT voor de preventie van herval in depressie. Deelnemers dienen o.m. te voldoen aan deze onderzoekscriteria: (a) minstens 3 depressieve episodes hebben meegemaakt, (b) minstens 2 maanden vrij zijn van acute depressie, (c) woonachtig zijn in de regio Gent, Eeklo, Lokeren, Sint-Niklaas.

Dit is een overheidsproject dat wordt uitgevoerd door de Universitaire Dienst Psychiatrie van het UZ Gent, o.l.v. Prof.Dr.C. van Heeringen.

Voor deelnemers die voldoen aan alle onderzoekscriteria is door steun van de VLaamse Overheid een financiële tussenkomst in deelnamekosten voorzien. De inschrijvingen voor deze MBCT-studie zijn afgesloten sedert 01/11/2006. Er kunnen zich geen nieuwe deelnemers meer aanmelden. Zie pagina 'contact' voor emails en telefoonnummers van de onderzoekers en de trainer.

Verwijzing kan gebeuren door de behandelende arts of psycholoog. U kan zich ook rechtstreeks aanmelden bij Karen Godfrin, algemeen coordinator.
Voor inhoudelijke informatie kan u terecht bij de trainer Dr. David Dewulf.

Zie pagina ‘contact’ voor emails en telefoons.


 
 
 
Copyright CREAX 2003 - 2004. Any unauthorized reproduction strictly prohibited.